Rokem 2007 počínaje se tradiční pečení čuníka přesouvá ze západní výspy téměř panenské Vysočiny blíž ku Praze – do Úval. Čtvrtý ročník opulentní žranice zaznamenal nejen členy obou klubů ČCK a ČLA, ale i hosty z dalších spolků a klubů. Úvalská rybářská chata stojící od poloviny sedmdesátých let na hrázi Horního úvalského rybníku již pamatuje upečení nejednoho čuníka a je k tomuto kýženému aktu nejen jako stvořena, ale i perfektně vybavena. Potřebné nářadí a nástroje se ostatně i na Leský mlýn půjčovaly právě od úvalských rybářů. Díky vhodným prostorám chaty ani nevadilo, že tentokrát nepanovalo tropické vedro s oblohou bez mráčku jako tomu bylo v loňském roce, ale typicky červnové přeháňkové počasí. Diskutující skupinky přátel tak pendlovaly mezi vnitřními prostorami chaty, místem pečení a vydávání pochoutek, ale také po okolí chaty v přestávkách mezi přeháňkami.