|
Apistogramma sp. Abacaxis
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Apistogramma sp. AbacaxisKoncem října jsem si dovezl od kamaráda Davida z Frýdku - Místku, dva páry této malé, hezké apistogramky. Rybky jsem umístil do 20 litrového akvária s kvildskou vodou. Jaké bylo moje překvapení, když asi za 10 dní jsem našel jednoho samečka mrtvého a při bližším pohledu zjistil, že obě samičky opatrují čerstvě rozplavaný potěr. Zřejmě slabší sameček byl ubit dominantním samečkem. V současné době plave již okolo 30 malých rybiček společně od obou samiček. Jednu samičku jsem přelovil, neboť mezi nimi docházelo k šarvátkám. Tato dosud vědecky nepopsaná apistogramka je též označována jako Apistogramma sp. wilhelmi. David si připravuje prezentaci této hezké apistogramky na náš kongres ČCK v pořadí již XII. a to 2.3. 2019 ve Žďáru nad Sázavou.
![]()
PLZAK
Re: Apistogramma sp. AbacaxisTy jsou úžasný. Je fantazie, že tu jsou...
![]() ![]() Str. 48 našeho breviáře (už ho mám na papíru ve formátu A5). Jinak též také A227 (A.sp. "Wilhelmi", A.cf. "pulchra" - střední Rio Abaxis, povodí dolního Rio Madeira, Brazílie). / III. linie trifasciata; IIIb podlinie agassizii; K. skupina agassizii; 2. komplex pulchra.../ ![]()
Re: Apistogramma sp. Abacaxis
Nebo ho kleplo, že se na to nevzmohl sám... ![]()
Re: Apistogramma sp. AbacaxisNemám rád předsedu, protože mě tejrá takovou krásou.
![]()
Re: Apistogramma sp. AbacaxisTenhle sameček se obzvlášť vyvedl, měl jsem ho pro sebe do chovu a u předsedy se krásně vybarvil. Když jsem ho pak u něho viděl, tak jsem byl překvapený až naštvaný, že jsem pustil takového krasavce
![]() Mmch, nemáte někdo nějaký odkaz na nějaké pojednání o genetice? Jak upevnit nějakou mutaci atd...
Re: Apistogramma sp. AbacaxisGratulace, krásné rybky. Hlásím se pak min. o jeden párek.
![]()
Re: Apistogramma sp. Abacaxisjá už jsem samce 2x zkřížil s agasizkou. vylezl s toho něco jako firered ale spíš oranž.
Proboha proč???!!! ![]() Olda Zelený - Jihlava
Re: Apistogramma sp. AbacaxisGratuluji k odchovu. A sameček je fakt parádní. Ať se ti daří.
![]()
Kačenovo duhovky? ![]() ![]() ![]()
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Zpět na Rod Apistogramma (REGAN, 1913) Kdo je onlineUživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník |