Roman

|
Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)
• Stránka 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)Moje ryby tento kámen maximálně preferovaly (mám pocit, že jinam se vytřely asi jednou z cca 10-15 vytření) a pokud mne paměť neklame, tak neměly nikdy ani jikru vedle - pouze oblepily dotčený kámen. Bohužel ze všech pokusů se pouze jednou podařilo rozplavání - ve všech ostatních případech byly jikry sežrány rodiči
![]() Roman ![]() small is relative...
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)u mna uz 2 dni plava drobizg.. ale na moj vkus su malicky. len trdla rodicia vytreli sa rovno na kamen priamo pod krmitkom
![]()
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)Tak už i do mé nádrže zavítala konečně tato nádherná rybka. Minulý týden jsem si přivezl 10ks, 4ks dal taťkovi a zbytek zůstal u mě. Jako nováčky si je trochu rovnal páreček pestřenců červených, ale už našli své misto i oni. Strašně dlouho jsem je sháněl.
Snad se bude dařit.
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)To je moc dobře, že jsou lidé, kteří tyhle rybky drží a mají o jejich chov zájem. Komerčně jdou totiž do ..... a bylo by škoda, kdyby u nás zmizely.
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)Pravda, pravda Honzo. Při tom jsou to dobré rybky i pro začátečníky.
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)
Možno keby boli farebnejšie tak by bol záujem väčší. Ale vedia oživiť nádrž ![]() Včera večer som prelovil mladé od rodičov a po prelovení sa pár voči sebe správal dosť nepríčetne. Tak snáď ma nebude čakať prekvapenie keď sa vrátim z práce. ![]()
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)Ony se ale v nádrží vybarví velmi hezky (viz moje fotka na začátku vlákna) - to, že jsou to v akvaristikách bledule, je obecně problém mnoha ryb. Kdyby většina lidí nenakupovala impulzivně od oka až při návštěvě obchodu, ale již předem věděla, jakou to ryby chce, bylo by to o něčem jiném...
Roman ![]() small is relative...
Přesně tak, plno lidí jde do akvaristik s tím, že si tam něco vyberou ![]() ![]() ![]()
Re: Anomalochromis thomasi (Boulenger, 1915)Pár už je rozbitý... Samček neustále vyháňal samičku z teritória. tak som ju prelovil nech má kľud a že sa zotaví. Snáď sa dajú opäť dokopy keď ich dám spolu.
Já vim, že se opakuju furt dokola v každé niti stejně*, ale napadlo tě zkusit jim dát do akvárka slušnější dávku nějakého huminového extraktu. (* ...opakování matkou moudrosti, he?) ![]()
• Stránka 2 z 4 • 1, 2, 3, 4