greenfish napsal:To, co se běžně nabízí jako Red Devil, nemá s opravdu kvalitním Red Devilem mnoho společného. Problémem je, že skutečně špičkových ryb je ve výtěru pouze několik - někdy žádný. Ty se nechávají jako budoucí chovné ryby, takže jsou nesehnatelné. Kdyby je někdo prodával, tak by byl blázen, kdyby cena byla pod 1000 Kč (možná ještě víc). Dalším problémem je krmení. Pokud je budete krmit umělými krmivy, tak budou blednout. Možná, nějaká speciální krmiva dokážou proces blednutí zpomalit. Takže živé, event. mražené.
Pokud by jste je i přes tu vysokou cenu chtěl, pak je potřeba jít přímo za chovatelem a vybrat si. Samozřejmě kromě těch AAA kvality. Ty nikdo neprodá.
Oldo ty mi mluvíš z duše.Asi před několika měsíci jsem panu kolegovi napsal něco podobného a jakým směrem se má ubírat.Je hezké vyndat fotku a napsat koupím podle fotky , mimo jiné první fotku podle ,které ryby kolega scháněl, byla Zdeňka samice.Při první návštěvě u Zdeńka jsem slintal nad jeho skupinou rudých devilů.V klidu mi vysvětlil ,že jeho hejno je poskládáno z více jak z 16 výtěrů a vezmeme li v potaz každodenní krmení živým cyklopem ,je o krásu postaráno.V létě 2006 můj kamarád vyrazil s p.Kolínem do Německa k Vilhelmovi a dovezli 20 jeho devilů o tři měsíce dříve než li je přivezl do Prahy.O proti rybám ,které byly foceni v AŽ byly jako hezčí kojáci a měli známky barvení , přestože byli pánové ubezpečeni,že nejsou barveni červené výkaly se nezapřely.Minulou neděli měl Pepa Chmelař v Praze pěkný devily a myslel jsem ,že jsou od Zdeňka ,no po přečtení Honzovi reportáže o altumech už vím odkud byly.Na druhou stranu některé ryby na fotkách mi přijdou až nepřirozeně rudé ,hold co nedokáže astaxanthin dojede photoshop.Závěrem bych kolegovi poradil ,aby přestal hledat ty vysněné celoplošně rudé ryby a aby koupil od někoho pěkné ryby a selektoval a selektoval z vlastních potomků