Jak dostat skaláry do tření ve společenském akva?

Tady můžete diskutovat o všem co se týká, ale i netýká zástupců rodu Pterophyllum a na co nejsou konkrétní níže vytvořená fóra!

Re: Jak dostat skaláry do tření ve společenském akva?

Odeslatod DavFM v 25 Říj 2020, 08:54

Já si výluhy řeším tak nějak sám. Mám cca 350l akvárium, dal jsem do toho celý balík rašeliny. Taková ta obyčejná přírodní rašelina z OBI, velký bílý 250l balík. Mám to až do plna zalito RO vodou, co odeberu hned doliju. Občas to zamíchám, ale nijak pravidelně. Dříve jsem si dělal výluh přes cca 10l patronu a tam to bylo krásně čiré a více to vonělo po hlíně.

No a teď proč to píšu: on ten výluh smrdí přesně jak popisuješ Honzo, jako žumpa.Navíc je poměrně kalný. Ale normálně to používám a všechno funguje, ryby se třou, nic nehyne. Akorát si musím dávat bacha na pH, fakt hodně to okyseluje.
DavFM
Člen ČCK
 
Příspěvky: 33
Registrován: 15 Kvě 2016, 14:14

Re: Jak dostat skaláry do tření ve společenském akva?

Odeslatod mlynář v 25 Říj 2020, 10:54

Já jsem tu smradlavku tehdá nezkoušel. Jen mne z toho vstávaky chlupy na zádech. Ten kamarád to tehdá vracel dodavateli a dostal za to šarži, která byla v pohodě. Víc jsem se o to už pak nezajímal.
Breathing never coming from fashion!
Uživatelský avatar
mlynář
Administrátor
 
Příspěvky: 3077
Registrován: 20 Zář 2008, 18:38
Bydliště: Grínvyliž u Práglu

Re: Jak dostat skaláry do tření ve společenském akva?

Odeslatod mlynář v 25 Říj 2020, 11:01

DavFM napsal: Akorát si musím dávat bacha na pH, fakt hodně to okyseluje.

Měl jsem známého, který si to doma taky vařil sám z rašeliny. Když s tím začínal, hojně to konzultoval s doktorem Frankem. Pak si to při samotném vaření kalibroval pecičkami louhu. U něj do neutrálu fungovala jedna asi tak na litr (samozřejmě to závisí na vstupní vodě - to už si musí doladit každý sám). Navíc ten louh zajistil i to, že ta rašelina perfektně "pustila" a měl tak špičkový a superčistý koncentrát. Jinak proti nadměrné kyselosti v akváriu bezvadně funguje korálová drť a nebo drcený mramor, který se běžně prodává ve stavebninách. To kdybych tehdy věděl na mlejně, kde jsem s pufrací díky hodně měkké vodě měl furt problémy, bylo by po nich...
Breathing never coming from fashion!
Uživatelský avatar
mlynář
Administrátor
 
Příspěvky: 3077
Registrován: 20 Zář 2008, 18:38
Bydliště: Grínvyliž u Práglu

Re: Jak dostat skaláry do tření ve společenském akva?

Odeslatod barky v 01 Pro 2020, 12:39

Neviem ako velmi je tato tema este aktualna - ale skusal niekto pridavat do klasickeho krmiva - vlocky/granule a pod rozne doplnkove vitaminy pre ryby ? Pripadne skusit zivu artemiu a nadopovat ju este vitaminovym komplexom ?

Na linku nizsie je prehlad roznych takychto tekutych doplnkov - mozno by to stalo za uvahu pri "zlozitejsich" rybach. Osobne to nemam vyskusane. Momentalne mam akvaristiku len ako velmi pasivne hoby - z viac ako 100 akvarii som sa dostal na styri male vytieracky s par beznymi rybami viac menej pre deti...

https://www.aquakultur-genzel.de/?cat=c60&cPath=60
barky
Specialista skalárfóra
 
Příspěvky: 97
Registrován: 02 Říj 2008, 17:11

Předchozí

Zpět na Diskuzní fórum o všem možném

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron